Blogg

6 saker att göra i Västervik på sommaren

25 jun 2018

I skärgårdsstaden Västervik på ostkusten i Småland finns det en hel del spännande saker att göra i sommar som vi skulle vilja tipsa om.

Kul för barnen och äventyrsgolf på Västervik Resort

På Västervik Resort håller sälen Lysse öppet hus. Här kan barnen leka, spela spel, pyssla och läsa böcker. Kanske kommer Lysse själv förbi och hälsar på! Vad sägs om sandslottstävling, femkamp eller brännboll? De lite äldre barnen och vuxna kan roa sig på den spännande äventyrsgolfbanan som är belagd i en asiatisk trädgård. Utmana vännerna på 18 hål minigolf på konstgräs bland vattenfall, fiskdammar och bäckar! Efter tävlingen går ni förslagsvis över till den medelhavsinspirerade restaurangen som ligger i anslutning till banan. Västervik Resort har utöver detta ett stort utbud av boende, en gästhamn och camping.

Nostalgisk tågresa från Västervik till Hultsfred

Mellan Hultsfred och Västervik går en alldeles unik järnväg. Den smala järnvägen trafikeras av ånglok som drar de gamla härliga tågvagnarna genom de småländska skogarna, små samhällen och förbi sjöar. Här går även rälsbussar från 1950-talet som man kan åka istället för tåg om man vill. Ett stopp görs i Verkebäck där man kan köpa glass i stationshuset.

Cykla på vackra Hasselö

Upplev Tjust skärgård genom att cykla på Hasselö. Om sommaren går det skärgårdsbåtar ut till Hasselö från Västervik och man kan också åka med de reguljära turer som går från Gränsö kanal. På Hasselö hyr du en gul cykel (eller tandemcykel!) av hög kvalitet med tillhörande cykelhjälm och sedan kan ni trampa er runt ön på alla dess små vägar och stigar. Det finns även barncyklar att hyra.

Troll på Garpedansberget

På det 80 meter höga Garpedansberget i Gamelby strax norr om Västervik, ligger en alldeles speciell stig. Här har konstnären Jan Pol Jerzy Przyby skapat helt fantastiska trollfigurer i olika storlekar (de törsta är riktigt stora faktiskt). De välgjorda figurerna smälter in i bergslandskapet och kommer från lokala historier och sägner. Här finner man bl.a. troll, tomtar, drakar och älvor. Ta gärna med en fika och njut av utsikten från toppen!

Mopedmuseum

Hjorteds mopedmusem ligger en halvtimme med bil söder om Västervik. Låt dig hänföras av denna nostalgitripp tillbaks till den tid då Elvis Presley var favorit vid sidan av mopeden! På museet finns ca 100 fordon från förra århundradet. Extra fokus läggs förstås på 50- och 60-talen som var mopedens gyllene år.

Slappna av på ett av stans spa

I Västervik finns två span. Det ena ligger i det fyrstjärniga Gränsö slott där man kan koppla av i panoramabastu, torrbastu och ångbastu. Det finns inomhuspool, kallpool, jacuzzi, rainshower och uppvärmd utomhuspool. Efter badet kan ni njuta av en drink i lobbybaren. Det andra spaet heter Skönare Liv där en rad olika massagebehandlingar erbjuds vid sidan av pool, bastu och jacuzzi. Här finns också ett välutrustat gym.